joi, 11 martie 2010

Vinul roşu menţine ficatul sănătos


Un pahar de vin roşu pe zi protejează ficatul de îmbolnăviri, susţin cercetătorii americani. Datele acestui studiu vin în completarea unor informaţii apărute recent care spuneau că anumiţi compuşi din coaja strugurilor roşii acţionează pozitiv în cazul bolilor de ficat. Vinul roşu a fost asociat în trecut şi cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Se pare că un consum moderat al respectivei licori are mai multe beneficii decât s-a cunoscut până în prezent.

Studiul a inclus peste 12.000 de persoane de diferite vârste, rezultatele fiind constante indiferent de sex, rasă, educaţie, venit, dietă, indicele corporal şi stil de viaţă. Comparativ cu persoanele care au preferat berea, consumatorii de vin roşu aveau riscul de patru ori mai scăzut în ce priveşte dezvoltarea de boli ale ficatului. Vinul roşu face obiectul a numeroase cercetări care se află în derulare şi care analizează acţiunea sa în prevenirea şi tratarea obezităţii, bolilor de inimă şi diabetului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu