miercuri, 10 martie 2010

Tratamentul cu estrogen

Tratamentul cu estrogen efectuat inaintea stimularii ovariene imbunatateste probabilitatea producerii ovulatiei la femeile care sufera de insuficienta ovariana inainte de menopauza, spun oamenii de stiinta.

Din 25 de femei care au participat la un stidiu in care au urmat tratamentul cu estrogen, noua au dezvoltat un folicul de cel putin 18 mm in diametru, inainte ca ovulatia sa le fie stimulata cu gonadotropine, hormoni care induc maturarea oului.

Opt dintre paciente au avut ovulatie. Doar trei din 25 de femei care nu au urmat tratamentul cu estrogen, au prezentat o crestere a dezvoltarii foliculare in timpul stimularii ovariene si niciuna din ele nu a putut ovula. Patru din cele opt paciente care au urmat tratamentul si au putut ovula, au ramas insarcinate si au dus sarcina pana la capat, sustin cercetatorii. Cercetatorii sugereaza astfel faptul ca femeile cu insuficienta ovariana ar trebui sa incerce stimularea ovariana dupa tratamentul cu estrogen, inainte de a intra intr-un program specific de fertilizare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu