miercuri, 10 martie 2010

Bărbaţii îşi vor putea testa fertilitatea cu un dispozitiv care seamănă cu testele de sarcină


Un nou dispozitiv medical, care seamănă cu testele de sarcină dar care evaluează fertilitatea masculină, va fi disponibil în curând în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Informaţia a fost publicată în revista Human Reproduction.

Acest test se adresează acelor cupluri care au încercat timp de câteva luni să devină părinţi, dar care nu au apelat încă la ajutor medical de specialitate, a explicat medicul John Herr, de la Universitatea Virginia din Charlottesville, care a contribuit la punerea la punct a procedurii.

Testul le ajută pe cuplurile care sunt în această situaţie să afle dacă bărbatul reprezintă factorul de infertilitate şi le permite "să afle acest lucru în intimitate, făcând şi câteva economii". Dispozitivul va costa în jur de 25 de dolari(la ei :) ), fiind mult mai ieftin decât costul unei analize complete a lichidului spermatic.

Oamenii de ştiinţă susţin că teste efectuate cu acest dispozitiv au avut o acurateţe de 96 la sută. Într-un mililitru de lichid spermatic există aproximativ 20 de milioane de spermatozoizi - considerat un nivel normal -, iar noul test va putea să indice dacă sperma unui bărbat este fertilă sau dacă acesta se confruntă cu infertilitatea severă, când numărul de spermatozoizi dintr-un mililitru de lichid spermatic este mai mic de cinci milioane.

Noul test se bazează pe detectarea unui antigen plasat pe capul fiecărui spermatozoid, numit SP-10. Medicii americani care au descoperit antigenul SP-10 şi care au conceput acest test de fertilitate, finanţat de National Institutes of Health, au avut nevoie de 10 ani de cercetare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu