vineri, 29 ianuarie 2010

Remedii naturale in tratarea infertilitatii la barbati si femei




Stilul de viata si dieta
- evitarea alcoolului, a cafelei (ori a produselor ce contin cofeina) si a zaharului alb;
- renuntarea la fumat;
- consumul de alimente naturale, integrale, bogate in minerale si vitamine, care stimuleaza ovarele sa produca ovule sanatoase si testiculele sa produca spermatozoizi vigurosi;
- hrana bogata in acizi grasi esentiali: uleiuri vegetale nerafinate, seminte si nuci-stimuleaza producerea de hormoni sexuali;
- surse bogate in vitamina E- regleaza secretia mucusului cervical;
- dieta bogata in Zn si vitamina A (deficientele in aceste a pot produce dezechilibre hormonale);
- consumul de antioxidanti naturali;
- realizarea metodelor de control al stresului (exercitii de relaxare);
- consumul a 2 litri de lichide zilnic (apa plata, sucuri de fructe naturale);
- alimentatie alcalina (lacto-ovo-vegetariana) in locul celei acide (bazata pe carne, grasimi, zahar alb, fainoase albe, prajeli s.a.).

Tratamentul infertilitatii cu plante medicinale- In caz de dezechilibre hormonale, emotionale ori nutritionale plantele medicinale pot ajuta foarte mult.

Plante medicinale utile pentru femei:

* Wild yam (Dioscorea villosa)- prin precursorii de hormoni progesteron pe care-i contine, regleaza activitatea hormonilor sexuali la femei, favorizand sarcina.
* Agnus castus (Vitex agnus castus)- actioneaza asupra hipofizei, regland nivelul de prolactina, regleaza secretia hormonilor ce intervin in declansarea ovulatiei, favorizand ovulatia si implantarea ovulului.
* Rosmarin (Rosmarinus officinalis)- actioneaza prin reglarea balantei hormonale sexuale la femei (prin efect indirect asupra glandelor suprarenale), este antispastic al musculaturii uterine si sedativ, prin aceasta fiind util in caz de infertilitate.
* Zmeurul(frunze) (Rubus idaeus)- este tonic uterin, contine precursori de progesteron si prin aceasta regleaza dezechlibrele hormonale in caz de hiperestrogenism,
* Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra)- prin continutul sau in fitoestrogeni, regleaza balanta hormonala la femei in caz de insuficienta ovariana, fiind un remediu traditional utilizat in caz de sterilitate la femei.
* Shatavari (Asparagus racemosus)- are efect de reintinerire a organelor sexuale la femei, fiind recunoscuta in pentru calitatile sale afrodisiace, tonice si regenerante sexual.

Plante medicinale utile pentru barbati:

* Branca ursului (Heraclea spondylium)- stimuleaza activitatea testiculelor la barbati, creste motilitatea spermatozoizilor si numarul acestora (cu peste 500%), in cazul folosirii pe o perioada de cel putin 2-3 luni, continuu.
* Yohimbe (Pausinystalia yohimbe)- prin continutul sau in alcaloizi (yohimbina, aphrodin) are efecte de stimulare a gonadelor, fiind utilizat pentru tratamentul disfunciilor erectile si a infertilitatii la barbat.
* Gokru (Tribulus terestris)- creste nivelul de testosteron, prin cresterea activitatii hormonului luteinizant LH, fiind folosit in cazul impotentei si sterilitatii la barbati.
* Saw palmeto (Sabal serrulata)- imbunatateste functia prostatei, corecteaza dezechilibrele hormonale sexual la barbati, fiind indicat in caz de infertilitate masculina.
* Ashwagandha (Witania somnifera)- e folosit in medicina ayurveda si pentru calitatile sale afrodisiace dar si ca tonicsi revigorant sexual.Creste libidoul si cantitatea de spermatozoizi sanatosi, fiind indicat in infertilitate.
* Ginsengul (Panax ginseng)- afrodisiac cunoscut din cele mai vechi timpuri de medicii chinezi, are excelente calitati de revigorare sexuala si tonifiere a gonadelor.

preluat de pe http://www.terapieholistica.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu